Ministrul Muncii: Regulamentul de sporuri în Sănătate trebuie revizuit

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu afirmă că nu este necesară amendarea Legii salarizării, ci a Regulamentului de sporuri în Sănătate care trebuie revizuit.
„Din punctul meu de vedere, Regulamentul de sporuri în Sănătate trebuie revizuit. Nu este normal ca un doctor de la Fundeni să aibă un venit mai mic decât un doctor de la Băilești, doar pentru că acolo s-au acordat sporuri mai mari, după cum nu e normal ca secretara să aibă, în continuare, sporuri mai mari decât medicul. Asta se întâmpla, din păcate, in continuare, in foarte multe spitale. Nu este necesară amendarea Legii salarizării, ci a Regulamentului de sporuri, unde sperăm ca sindicaliștii care îi reprezintă pe cei din sectorul medical sa fie de acord cu variante corecte de salarizare și nu să urmărească doar interesul categoriilor de personal pe care le reprezintă și să rămânem în situația în care venitul unui muncitor fără studii superioare depășește, uneori cu 100%, venitul unui profesor, de exemplu, iar in alte cazuri scade de la 1500 la 1300 venitul unuia care chiar interferează cu pacientul. Asta pentru că ne dorim o lege așezată pe principii corecte, chiar dacă cei vizați direct ar vrea să fie așa, dar să nu li se aplice lor”, a scris Olguța Vasilescu, pe pagina Facebook.
De asemenea, ministrul Muncii precizează că regulamentul de sporuri trebuie revizuit, dar legea salarizării nu se modifică.

Aurelia Apostol, AMPress