Angela Gheorghiu, interviu emoționant: „Toată viața mea e un sacrificiu”!

 

angela gheorghiuAngela Gheorghiu a acordat un interviu pentru publicația irlandeză „Independent”, unde și-a povestiti pe larg viața sa marcată de tragedii.

Publicația vorbește despre originile modeste ale sopranei, precizând că deși nici unul dintre părinții ei nu au avut nici o treabă cu muzica, ea și sora ei, Elena, au dovedit că au niște voci de-a dreptul speciale. “Când eram o copilă, nu gândeam, cântam pentru dragostea de a cânta. Cântam pentru că această dorință era mai puternică decât mine. Mi-am urmat destinul”, își începe soprana mărturisirile, potrivit libertatea.ro

„Toată viața mea e un sacrificiu. Dorm numai prin hoteluri. Tot timpul îmi pregătesc un rol. Am o viață, dar nu în casa mea. Trăiesc între țări: România și Elveția. Întotdeauna a fost asa. Mă duc oriunde pot. Nu pot să-mi împart viața în două: în viața mea privată și viața mea artistică. E ca și cum sunt Angele peste tot. Sunt aceeași. Ador să râd și să mă distrez, dar devin foarte serioasă când vine vorba de muncă”, spune aceasta.

Aceasta a dezvăluit că ea și sora ei au cântat în biserică și abia la vârsta de 14 ani au plecat în Capitală să studieze muzica. „Vocea mea era puternică și educatorii de la grădiniță au auzit ceva foarte special în ea. Am muncit foarte, foarte mult. Știam că trebuie să fiu mai bună decât oricine altcineva din lume pentru că eram de nicaieri…La vârsta de 18 ani, eram pregatită. Știam exact ce presupunea această profesie și știam tehnica vocală. Eram conștientă ca aveam doar vocea mea și că eram responsabilă pentru mine. Aveam un dar și știam că trebuie să am grijă tot timpul, nu doar în ceea ce privește vocea, dar mai ales cu ceea ce făceam pe scenă”, afirmă soprana, conform sursei citate.
Publicația irlandeză scrie însă că românca nu a avut însă parte de o viață simplă, amintind că soprana era căsătorită cu inginerul Andrei Gheorghiu când s-a îndrăgostit de tenorul francezo-italian Roberto Alagna. A divorțat de soț, în 1996, căsătorindu-se cu tenorul. În anul în care s-a recăsătorit, sora sa, Elena, mama a unei fetițe de doi ani, a murit într-un accident de mașină. Patru ani mai târziu a murit și cumnatul său, soțul Elenei, în urma unui atac de cord. Tatăl Angelei nu a putut trece nici el peste durere și s-a călugărit, fapt pentru care Angela și-a adoptat nepoata, pe nume Ioana.