AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Aperitiv “Oaspetele la pragul casei” – ușor și gustos. Iată rețeta

aperitiv oaspeteleAstăzi vă recomandăm să încercați această rețetă de rulouri-aperitive. Deseori vă rămâne carne fiartă de pui și nu știți ce să faceți cu ea? Iată o idee ingenioasă de a folosi rămășițele de carne la pregătirea unor rulouri apetisante, care vor fi ca un colac de salvare atunci când aveți oaspeți neașteptați.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

  • 300 g de făină
  • 50-100 ml de ulei vegetal
  • 1 pahar de apă clocotită
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns
  • sare după gust
  • susan pentru presărare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

  • 300 g de carne fiartă de pui
  • 1 ceapă
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE

  1. Pregătiți umplutura. Prăjiți ceapa în ulei și sărați. Opriți focul și adăugați carnea tăiată mărunt. Condimentați.
  2. Pregătiți aluatul. Turnați într-o oală apa și 100 ml de ulei. Puneți-o la foc până va clocoti. Într-un bol cerneți făina și adăugați atent amestecul fiert. Sărați și amestecați aluatul cu o spatulă, după care îl frământați. Veți obține un aluat fiert. Așezați aluatul pe un tocător presărat cu făină ca să se răcească.
  3. Formați din aluat o baghetă și tăiați-o în bucăți mici.
  4. Întindeți fiecare bucățică de aluat sub formă de cerc.
  5. Îndoiți marginile opuse.
  6. Puneți la margine o linguriță de umplutură și rulați sub formă de rulou.
  7. Veți obține un astfel de rulou.
  8. Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Le așezați la o mică distanță între ele ca să nu se lipească.
  9. Ungeți rulourile cu gălbenuș de ou, presărați deasupra semințele de susan și dați-le la cuptor timp de aproximativ 30 de minute până se vor rumeni.
  10. Rulourile sunt foarte gustoase. Veți obține 15 bucăți.

Sursa: Bucătarul.tv

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!