Aperitiv “Oaspetele la pragul casei” – ușor și gustos. Iată rețeta
Astăzi vă recomandăm să încercați această rețetă de rulouri-aperitive. Deseori vă rămâne carne fiartă de pui și nu știți ce să faceți cu ea? Iată o idee ingenioasă de a folosi rămășițele de carne la pregătirea unor rulouri apetisante, care vor fi ca un colac de salvare atunci când aveți oaspeți neașteptați.
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
- 300 g de făină
- 50-100 ml de ulei vegetal
- 1 pahar de apă clocotită
- 1 gălbenuș de ou pentru uns
- sare după gust
- susan pentru presărare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
- 300 g de carne fiartă de pui
- 1 ceapă
- sare și piper – după gust
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
- Pregătiți umplutura. Prăjiți ceapa în ulei și sărați. Opriți focul și adăugați carnea tăiată mărunt. Condimentați.
- Pregătiți aluatul. Turnați într-o oală apa și 100 ml de ulei. Puneți-o la foc până va clocoti. Într-un bol cerneți făina și adăugați atent amestecul fiert. Sărați și amestecați aluatul cu o spatulă, după care îl frământați. Veți obține un aluat fiert. Așezați aluatul pe un tocător presărat cu făină ca să se răcească.
- Formați din aluat o baghetă și tăiați-o în bucăți mici.
- Întindeți fiecare bucățică de aluat sub formă de cerc.
- Îndoiți marginile opuse.
- Puneți la margine o linguriță de umplutură și rulați sub formă de rulou.
- Veți obține un astfel de rulou.
- Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Le așezați la o mică distanță între ele ca să nu se lipească.
- Ungeți rulourile cu gălbenuș de ou, presărați deasupra semințele de susan și dați-le la cuptor timp de aproximativ 30 de minute până se vor rumeni.
- Rulourile sunt foarte gustoase. Veți obține 15 bucăți.
Sursa: Bucătarul.tv