O prăjitură cu brânză de vaci care te va cuceri și va deveni specialitatea casei!

prăjitură brânză 1Multe gospodine nu sunt deloc pasionate de prăjiturile cu brânză de vaci. Dar există o reţetă care vă va cuceri inima din prima, iar cei dragi vă vor ruga neapărat să o includeţi în lista de deserturi!

Ingrediente

Distribuie prietenilor
  • 300 g de brânză grasă
  • 4 cutiuţe de iaurt de 125 g
  • 5 ouă
  • 200 ml de smântână de 35%
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 2 cutiuţe (250 g) de zahăr
  • 2 cutiuţe (250 g) de făină

Mod de preparare

  1. Mărunțiți cu ajutorul blender-ului brânza de vaci, apoi amestecaţi-o cu smântâna, iaurtul şi zahărul.
  2. Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Adăugaţi gălbenuşurile în masa de brânză şi amestecaţi bine.
  3. Bateţi albuşurile până obţineţi o masă spumoasă.
  4. Puneţi în masa de brânză praful de copt, făina, albuşul bătut şi amestecaţi bine.
  5. Ungeţi cu unt forma de copt şi turnaţi aluatul. Puneţi prăjitura în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
  6. Vă veţi da seama că prăjitura este gata după o aromă nemaipomenită care va umple bucătăria. Pentru siguranţă verificaţi cu o scobitoare dacă deliciul este gata: după ce o scoateţi din prăjitură, scobitoarea trebuie să fie uscată.
  7. Vă recomandăm să serviţi prăjitura cu gem de caise. Este un gust formidabil și inconfundabil!

Poftă bună!

Sursa: Perfect-ask.com