O prăjitură cu brânză de vaci care te va cuceri și va deveni specialitatea casei!
Multe gospodine nu sunt deloc pasionate de prăjiturile cu brânză de vaci. Dar există o reţetă care vă va cuceri inima din prima, iar cei dragi vă vor ruga neapărat să o includeţi în lista de deserturi!
Ingrediente
- 300 g de brânză grasă
- 4 cutiuţe de iaurt de 125 g
- 5 ouă
- 200 ml de smântână de 35%
- 1 linguriţă de praf de copt
- 2 cutiuţe (250 g) de zahăr
- 2 cutiuţe (250 g) de făină
Mod de preparare
- Mărunțiți cu ajutorul blender-ului brânza de vaci, apoi amestecaţi-o cu smântâna, iaurtul şi zahărul.
- Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Adăugaţi gălbenuşurile în masa de brânză şi amestecaţi bine.
- Bateţi albuşurile până obţineţi o masă spumoasă.
- Puneţi în masa de brânză praful de copt, făina, albuşul bătut şi amestecaţi bine.
- Ungeţi cu unt forma de copt şi turnaţi aluatul. Puneţi prăjitura în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
- Vă veţi da seama că prăjitura este gata după o aromă nemaipomenită care va umple bucătăria. Pentru siguranţă verificaţi cu o scobitoare dacă deliciul este gata: după ce o scoateţi din prăjitură, scobitoarea trebuie să fie uscată.
- Vă recomandăm să serviţi prăjitura cu gem de caise. Este un gust formidabil și inconfundabil!
Poftă bună!
Sursa: Perfect-ask.com