• Home
  • Rețete
  • Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

ardei umpluti de post 1

Măicuțele Mănăstirii Prislop oferă credincioșilor rețete de post gătite de ele. Sunt extrem de gustoase, sățioase și ușor de preparat!
Ingrediente:

7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel

Mod de preparare:

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.

Continuarea Aici

Parteneri