AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Aristotel Bunescu: Doamna Valentina Paraschiv, o pictoriță care ne surprinde plăcut la finalul anului 2023

 

Mă bucur să pot relua, după ani și ani de zile, colaborarea cu AM PRESS prima agenție independentă de știri din România, după evenimentele din 1989.
Am ales pentru cititorii săi fideli, ori ocazionali un subiect care reprezintă și un dar potrivit acum în decembrie, luna cadourilor.
Este vorba de profilul artistic al pictoriței Valentina Paraschiv, din Iași.
Rememorez, în context, concluzia mai multor discuții cu pictori. Majoritatea au subliniat că tablourile abstracte se vând mai bine, în comparație cu lucrările realiste. Adică, peisaje, portrete, naturi statice și așa mai departe. Am ales deci un pictor care m-a impresionat foarte plăcut la finalul anului de grație 2023. Valoarea tablourilor, dar și a comentariilor făcute de artistă m-au determinat să fac această alegere.
Să o prezentăm pe scurt pe invitata noastră specială de astăzi.
Studii de specialitate:
Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specialitatea Psihologia Artelor Plastice și Decorative, anul absolvirii – 2019

Membru stagiar Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, secțiunea Pictură (din anul 2022). Locuiește la Iași și poate să fie contactată prin email la adresa următoare: paraschiv.val@gmailcom

tablou 1

100×100 cm, acril, pânză, 2019, ARMONIA LUMILOR.
Comentariul artistei:
Un Arbore-Esență cu fructe-planetă în care energia feminină este preponderentă luminând în auriu și protejând într-o inimă aurie un auriu Copac al Vieții (dreapta jos) și, fructe-planetă în care energia masculină este preponderentă (planetele albastre) … sărut celest între planeta aurie și cea albastră … aripi îngerești … întâlnire între cele două lumi … ramuri înfrunzite … ramuri blând mângâietoare … … … și povestea curge pentru fiecare privitor în funcție de cunoașterea propriului univers …
tablou 2
120/100 cm, acril, pânză, 2018 ”Întâlnirea Lumilor”

tablou 3
”Secret Garden” – ”Grădina Secretă” 30/25, acril, pânză

tablou 4

100 cm/ 100 cm, acril, pânză, 2018

Deseori, mă surprind cu gândul către milioanele de români pribegi prin Lumea largă…

Renașterea Ființei Umane din propria cenușă, iar și iar precum Pasărea Phoenix … astfel înaintăm pe CALE …
În colțurile din stânga sus și dreapta jos, focul încercărilor care ne-a mistuit măcar odată de-a lungul anilor; în colțul din dreapta sus susținând Pasărea Phoenix, se zărește o parte din aripa unui Înger Protector; pe latura stângă, Copacul Vieții; în planul de jos, din grămada de cenușă, se ridică raze ale vieții care trecând prin Universul Solar (auriu-rile) și prin cel al Iubirii (roz-urile), refac din energii și informație Pasărea Phoenix – Măiastră a Ființării.
Așa și cu Neamul Românesc arzând din vremea străbunilor DACI … va avea oare puterea ca încă odată să renască prin înțelepciune, înțelegere, inteligență, non-violență, iubire, compasiune și blândă determinare!?!! ..

tablou 5
”Floarea Avatar” 50/50, pânză, acril, relief ( mixt)
tablou 6
”Cinstind Viata”, triptic, 60/20, acril, panza
tablou 7
30/40, acril, carton pânzat

Purificarea planetei generează transformarea terestră … Noua Lume va (re)aduce serenitatea în Manifestare … Omul va (re)învăța să trăiscă în armonie cu el însuși, cu semenii și cu întreaga Creație.

Concluzia? Un om profund, o pictură care pune probleme fiecărui admirator al lumii armoniilor cromatice. Un pictor de valoare care dă sensuri nebănuite tablourilor sale. Dacă aveam cardul bancar plin cu valută, acum plecam la Iași să cumpăr 2-3 tablouri.
Sănătate tuturor!

(Aristotel Bunescu, coleg de redacție cu poetul și jurnalistul Lucian Avramescu, la vârsta de aur a tinereților noastre)

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!