Aristotel Bunescu: Vasilica Adăniloaie, expoziție de succes (pictură) la Cercul Militar Național

 

Sala Rondă a Cercul Militar National București găzduiește în aceste zile o nouă expoziție de pictură semnată inconfundabil și cu succes – Vasilica Adăniloaie.
Au vorbit la vernisaj Dumitru Nicolae Chilia – preşedinte al Asociației Artiștilor Plastici București, actrița Doina Ghițescu, Armand Călinescu, Vergil Cojocaru Cover și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, gazetarul Aristotel Bunescu.
În expoziție sunt reunite 33 de valoroase lucrări în tehnica ulei pe pânză sau carton presat, în marea lor majoritate peisaje, executate cu pensula, ori cu cuțitul. Nu căutați aici renumitele portrete ale doamnei Adăniloaie, ele sunt de mult plecate peste hotare, în Statele Unite ale Americii, ori în India.
Nu căutați superbele sale marine, sunt pregătite pentru viitoarea expoziție a Ligii Navale, acolo unde este membră, cu drepturi depline, de la data de 23 ianuarie 2018. În afară de Liga Navală, artista face parte din Uniunea Artiștilor Plastici și din Asociația Artiștilor Plastici din București.aristotel 2 300x225 2
Acum, pentru a sparge ritmul unui text care risca sa devina prea impersonal, o sa va relatez o întâmplare, care are în mijlocul său un tablou de doamna Vasilica Adăniloaie.
Aveam în bibliotecă un mic peisaj dăruit, cu ani în urmă, la o altă expoziție a sa. Era în interiorul său o liniște la care veneam uneori, când valurile vieții cotidiene amenințau să ne aducă apa la nas.
Ca în fiecare familie, apar și momente când trebuie să faci un cadou la cineva și de multe ori ne duceam la mica noastră colecție de tablouri. Vine o asemenea zi și începem să facem ,, vizionarea,, . Ajungem în dreptul acestui tablou: ,,Nuu, Vasilica Adăniloaie rămâne în casă,,.
Așa că a rămas, pentru mult timp.
La fel ca mine, oricine reușește să procure un tablou al său se va despărți cu mare greutate de el, dar sfatul meu este să rămână în familie, pentru generațiile viitoare.
Este o valoare care va crește mult în timp.aristotel 3 300x225 2
Expoziția de la Cercul Militar Național se poate vizita zilnic, până la data de 5 februarie, în intervalul orar 11,00-19,00.