• Home
  • Rețete
  • Așa faci cel mai bun și mai suculent burger

Așa faci cel mai bun și mai suculent burger

burger

Burgerii sunt preferații americanilor. Așa cum noi pregătim mici la grătar de 1 Mai sau de alte zile libere, ei sărbătoresc Ziua Independenței cu bucata de carne de tocată în chiflă. Dacă și vouă vă este poftă de un așa răsfăț culinar, iată cum vă pregătiți acasă cel mai bun și mai suculent burger!

Ingrediente:
În primul rând, alegeți o carne de calitate. În principiu, pentru acest preparat se folosește vită, dar puteți face o combinație de porc și miel sau porc și vită.

Pentru a fi siguri că nu sunt aruncate zgârciuri, cumpărați bucata întreagă și toacați-o acasă.
Adaugați condimente: usturoi zdrobit, chimen, coriandru, boia de ardei iute, ierburi aromatice, piper negru măcinat. Amestecați carnea foarte bine și modelați burgerii.
Ca să fie suculenți, nu-i faceți prea subțiri, iar sarea nu o puneți în același timp cu condimentele. O presărați pe deasupra după ce-i modelați. Altfel, vor ieși uscați!

Cum se gătește cel mai bun burger
Ies la fel de gustoși atât pe grătar, cât și în tigaie încinsă cu puțin ulei. Ca să-i gătiți mediu, e bine să stea câte 5-6 minute pe fiecare parte. Dacă vă plac mai bine făcuți, 8-9 minute.
Acum urmează montatul. Tăiați chifla pe jumătate, puneți chifteaua fierbinte, peste care adăugați câteva felii de brânză cheddar, care se vor topi.
Se poate pune salată verde, felii de roșii, de castraveți, rondele de ceapă, sos de iaurt sau maioneză.
De lângă burger nu pot lipsi cartofii prăjiți, pai sau wedges și salata, în cazul în care alegeți să nu puneți legumele în interiorul chiflei.

Poftă bună!

Sursa – click.ro

Parteneri