Blestemul actorilor care l-au interpretat pe Iisus Hristos

Iisusu din nazaret 1

Povestea Mântuitorului Iisus fascinează omenirea şi rămâne una dintre cele mai provocatoare teme pentru cinematografie. Există peste 50 de producţii şi tot atâţia actori care s-au încumetat să joace rolul central al creştinismului.

Despre Robert Powell criticii au spus că ar fi interpretat cel mai bine rolul lui Iisus şi că nici până în prezent nu a reuşit să fie egalat de nimeni.

Dacă înainte de a juca rolul lui Iisus din Nazaret, Powell susţinea cu tărie că este ateu, după acest film el şi-a schimbat convingerea.

Producţia „Jesus Christ Superstar”. Unii au considerat filmul o capodoperă, alţii o blasfemie adusă religie.
Asta pentru că pelicula este un musical care prezintă viaţa lui Hristos, însă prin ochii lui Iuda, pus de această dată într-o lumină pozitivă.

Rolul lui Iisus a fost interpretat de actorul Ted Neeley, care a fost nevoit să se lupte cu furia celor ce nu au fost de acord cu viziunea regizorului. Actorul a fost aşteptat la repetiţii şi bombardat cu ouă, roşii şi pietre.

„Patimile lui Hristos” este cunoscut publicului român şi datorită faptului că actriţa Maia Morgenstein a interpretat rolul Fecioarei Maria. Pelicula descrie patimile Mântuitorului din ultimele 12 ore de viaţă, într-un mod extrem de explicit, violent şi dur. Actorul ales pentru a îl interpreta pe Hristos a fost Jim Caviezel.

În cazul lui Caviezel s-a vorbit despre un blestem în adevăratul sens al cuvântului. Actorul şi-a dislocat umărul în scenele în care trebuia să care crucea şi a fost lovit de fulger de două ori în timpul filmărilor.

Continuarea pe digi24.ro

Parteneri