• Home
  • Rețete
  • Ce greșeli să NU faci atunci când prepari chifteluțe

Ce greșeli să NU faci atunci când prepari chifteluțe

chiftele 1

Cui nu-i plac chifteluțele? Sunt ușor de făcut, gustoase și sățioase.
Lista de ingrediente:
● o bucată mare de pulpă de porc (aproximativ 500 de grame),
● carne fragedă de vită (antricot sau mușchiuleț, tot 500 de grame)
● 2 cepe mai mari sau 3 cepe micuțe
● 3 căței de usturoi
● verdeață (pătrunjel și mărar)
● un ou
● doi dovlecei
● pesmet
● sare, piper și condimente, după gust
Ce greșeli să nu faci:
● Nu pune mai mult de un ou. Acesta va îngreuna compoziția, iar chifteluțele vor ieși tari.
● Pune întotdeauna condimente – ele pot face toată diferența între niște chifteluțe fade și unele delicioase.
● Nu amesteca niciodată compoziția cu lingura de lemn. Cel mai bine este să folosești mâna, pentru că astfel îngredientele nu se zdrobesc și compoziția va fi omogenă, dar în același timp, se va păstra și savoarea.
● Nu le prăji mai mult decât trebuie, dar nici mai puțin decât e nevoie. Culoarea ar trebui să îți spună când sunt gata, iar dacă nu ești sigură, poți scoate una și să o testezi.
● Modelează chifteluțele de mărimi egale. Așa îți va fi cel mai simplu să înveți cât să le ții pe foc.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri