Ce presupune negocierea cu executorul judecatoresc in cazul persoanelor cu dosare la KRUK

Datoriile la banci sunt o povara dificil de dus pentru multi oameni, mai ales atunci cand acestia constata ca veniturile nu acopera in intregime cheltuielile. Astfel apare riscul intrarii in imposibilitate de plata. Apeland la KRUK, o mare parte din greutatea care le apasa pe umeri este indepartata, pentru ca specialistii cu care intra in contact le vor propune cele mai bune solutii prin care sa plateasca rate in acord cu posibilitatile lor. Asa se intampla ca, intr-un mod amiabil, cei cu dosar la KRUK sunt ajutati sa depaseasca situatiile dificile provocate de datorii.

Cum se poate ajunge la executare silita

In momentul cand preia solutionarea cazurilor clientilor restantieri de la institutiile financiare si companii, KRUK Romania nu adauga dobanzi sau comisioane la datoria preluata de la creditorul initial. Desi se colecteaza strict suma cesionata, exista posibilitatea ca aceasta sa fie mai mare pentru ca respectivul creditor a adaugat penalizari pentru nerespectarea scadentei.

Distribuie prietenilor

KRUK contacteaza clientul cu datorii si ii propune rezolvarea amiabila. Daca acesta refuza dialogul sau, in urma discutiei, tot nu achita restantele, dosarul poate fi inaintat unui executor judecatoresc. In acest fel, se poate ajunge la procedura de executare silita urmand sa fie achitata atat datoria din contractul cesionat, cat si costurile aferente procesului, de cateva sute de lei.

Cum se poate evita executarea silita

In momentul in care devine client KRUK, persoana cu datorii are posibilitatea de a semna un angajament de plata, evitand, in acest mod, executarea silita. Amanarea procedurii se obtine in urma efectuarii platilor datorate pe parcursul procesului de colectare amiabila a restantei.

In tot acest timp, KRUK manifesta o abordare orientata spre client, pentru a-l ajuta sa-si plateasca datoria in acord cu situatia sa financiara. Astfel, clientul isi poate stabili singur valoarea ratelor prin contul eKRUK. Daca alege sa plateasca integral datoria, beneficiaza de o reducere din partea companiei. Clientul KRUK are la dispozitie atat metode de plata traditionale (la banca sau partenerii KRUK), cat si posibilitatea de a plati online, pe www.e-kruk.ro. In acest caz, achitarea se poate face foarte simplu si rapid, prin intermediul cardului de debit, indiferent daca persoana detine un cont eKRUK sau nu.

Care estesolutiapentruclientii KRUK cu executaresilita in desfasurare

Daca are un dosar pentru care au fost demarate procedurile de executare silita, iar clientul a primit notificarea, inca se poate ajunge la o rezolvare amiabila. Se va incheia un acord de reducere a datoriei, in cazul in care se achita integral datoria, sau se poate incheia un angajament de plata, cu rate lunare. Dar, pentru ca aceste lucruri sa fie de un real ajutor, este necesar ca persoana care inregistreaza datorii sa constientizeze situatia in care se afla precum si riscurile la care se expune. Astfel va putea face toate demersurile revenirii in fluxul financiar normal.

Persoanele aflate in astfel de situatii trebuie sa stie si ca se poate negocia cu executorul judecatoresc, caruia pot sa ii comunice ca-si doresc sa-si achite obligatia financiara in rate lunare, care sa fie esalonate pe o anumita perioada.

Clientii cu datorii pot afla noutati din partea companiei si pe pagina de Facebook a KRUK. In plus, pe e-kruk.ro, vor putea contacta rapid agentii prin chat, pentru a obtine informatii despre dosarele KRUK.