Ce trebuie să știi NEAPĂRAT despre vise

vise 1

Toata lumea este interesata de vise. Cercetatorii fac tot felul de studii despre vise pentru a afla tot mai multe despre ele. In momentul in care pui capul pe perna, partea constienta din tine intra in repaos. Insa celulele care dau “stingerea” creierului sunt foarte active. Ce se intampla insa cu visele? De ce unii pot dormi linistit, in timp ce altii au numai cosmaruri?

Iata cateva lucruri care te pot lamuri despre vise, dezvaluite de site-ul mindpowernews.com.
1. Visele violente sunt un semn de avertizare
Ca si cand cosmarurile n-ar fi deja o problema, exista si o tulburare foarte rara a somnului – denumita – tulburare a somnului REM – care ii face pe cei care sufera de asa ceva sa si “traiasca” visul in realitate: tipa, lovesc sau devin violenti in timp ce dorm. Aceste probleme pot fi semne de avertizare pentru boli precum Parkinson sau dementa, releva un studiu publicat in 2010 in Jurnalul de Neurologie.

2. “Pasarile de noapte” au mai des cosmaruri
Se pare ca persoanele care adorm mai tarziu noaptea sunt mai predispuse la cosmaruri. Potrivit unui studiu publicat in 2011 in Jurnalul de Somn si Ritm Biologic, care a analizat studentii din 264 de universitati, cei care experimentau des cosmaruri erau studentii care obisnuiau sa se culce foarte tarziu, aproape spre dimineata. Nu se stie care este legatura directa intre somn si cosmaruri, insa cercetatorii au emis ipoteza ca este posibil ca nivelul mare de cortizol sa contribuie la declansarea cosmarurilor.

Continuarea aici

Parteneri