• Home
  • Fapt divers
  • Cea mai vârstnică persoană din lume a împlinit 119 ani. Secretul longevității sale

Cea mai vârstnică persoană din lume a împlinit 119 ani. Secretul longevității sale

Kane Tanaka, cea mai vârstnică personă din lume, a împlinit, duminică, pe 2 ianurie, vârsta de 119 ani, potrivit Japan Times, citat de doctorulzilei.ro.

Ea şi-a sărbătorit ziua de naştere în sud-vestul Japoniei, unde este cazată într-un cămin de bătrâni. Potrivit familiei, femeia născută la 2 ianuarie 1903 speră să trăiască până la 120 de ani.

Kane Tanaka este a șaptea dintre cei nouă frați ai săi. Ea s-a căsătorit la vârsta de 19 ani în 1922 și a avut trei copii. Din păcate, și-a pierdut toți fiii, dar și pe soțul său. Acesta din urmă a murit, în 1956. Ea a scăpat și de bombardamentul nuclear de la Hiroshima, comis de Statele Unite împotriva Japoniei la 6 august 1945, odată cu lansarea bombei atomice asupra orașului japonez.

Trei zile mai târziu, același lucru s-a întâmplat și la Nagasaki și a fost una dintre cele mai teribile tragedii din istoria omenirii. De asemenea, a călătorit foarte mult de-a lungul vieții sale lungi. A vizitat Italia de două ori, la începutul și sfârșitul anilor 1990, precum și Franța și alte țări din Europa în deceniul precedent. Centenara a fost și în Statele Unite, unde locuiesc, în prezent, câțiva dintre nepoții ei.

Secretul longevității sale
În numeroasele interviuri acordate presei intrigate de povestea ei, Tanaka spus mereu că nu a exagerat la masă. Mese mereu ușoare în timpul zilei, însoțite de un pahar de vin. Și surprinzător, din moment ce este japoneză, un consum moderat de orez. Și, categoric, fără fumat. Supele și peștele sunt celelalte componente principale ale dietei sale. Împreună cu apă, care în opinia sa ar trebui să fie băută zilnic în cantități mari. Cea mai longevivă femeie din lume a învins și cancerul de colon când avea 103 ani.

Și mersul pe jos și exercițiile fizice sunt, de asemenea, de ajutor. Atunci când putea să meargă, se plimba mult pe jos. De asemenea, spune că și exercițiile ei de matematică și caligrafie au ajutat-o mereu.

Parteneri