Cel mai bun înlocuitor pentru balsamul de rufe, eficient pentru lenjerie și prosoape. Distruge acarienii 

Ne-am obisnuit ca hainele noastre sa fie pufoase, sa miroasa frumos si sa nu se electrizeze. Dar stiati ca balsamul de rufe este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim in casa?

O alternativa sanatoasa la balsamul de rufe din comert este o solutie naturista, preparata din otet/bicarbonat si cateva picaturi de ulei esential. Unele uleiuri esentiale au actiune dezinfectanta, antibacteriana si antifungica, asa ca va vor ajuta si sa igienizati rufele. Spre exemplu, uleiul extras din de arborele de ceai (tea tree), dar si uleiul de eucalipt au proprietati accentuate de dezinfectare si antifungice; de asemenea, uleiul esential de portocala distruge bacteriile de la nivelul pielii, iar cel extras din menta are proprietati antimicrobiene.

Pentru a prepara un balsam de rufe 100% natural aveti nevoie de o ceasca de otet sau bicarbonat de sodiu ( 2-3 linguri) si intre 10-15 picaturi de ulei esential. Aromele uleiurilor esentiale le alegeti voi in functie de preferinte. Umpleti compartimentul special din masina de spalat, destinat balsamului cu aceasta solutie, si asta este tot. In cazul in care vei folosi uleiul de eucalipt, vei distruge si acarienii. Adaugati 25 de picaturi de ulei de eucalipt la ciclul de spalare.

Distribuie prietenilor

Sursa – sanatate.bzi.ro