Cele 10 nevoi ale bărbatului. Ce așteaptă de la o femeie

 

In general, atunci cand vorbim despre nevoile unui barbat, trebuie sa ne gandim in primul rand la trasaturile lui de personalitate, la trecutul lui, la modul in care doreste sa isi contruiasca viitorul.

„Din perspectiva psihologica, nu exista doi barbati cu nevoi similare, cum nu exista nici doua femei identice. De aceea, oricine cauta pe net raspunsuri clare pentru a obtine comunicarea perfecta sau linistea in relatia cu un barbat, urmeaza o cale gresita”, precizeaza psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.

Distribuie prietenilor

In opinia specialistului, in linii generale, barbatii au urmatoarele asteptari.

1. Nevoia de afectiune. Chiar daca multi sunt tentati sa considere aceasta nevoie tipic feminina, se insala amarnic. Si barbatul isi doreste sa fie alintat, complimentat, laudat. Sa nu uitam ca, in marea lor majoritate, asa sunt si crescuti de mame, ceea ce ii face sa caute, poate inconstient, aceste elemente si la partenera. Din pacate, multe dintre femei sunt obisnuite doar sa ceara aceste lucruri, fara sa si ofere.

2. Nevoia de atentie. Barbatul isi doreste sa aiba partenera care sa fie atenta la nevoile si dorintele lui, indiferent daca vorbim de comunicare sau sex, de dorinta de a fi intrebat cum se simte sau ce gandeste. Barbatul vrea sa vada ca partenerei ii pasa de el si de universul lui.

3. Nevoia de confirmare. Daca a realizat ceva, normal ca isi doreste feedback. Daca acest lucru nu s-a intamplat, isi doreste sprijin si intelegere. In acest mod, el se poate simti implinit si poate oferi, la randul lui, ceea ce partenera isi doreste.

4. Nevoia de control. Intr-o anumita masura, controlul exercitat de partenera il ajuta sa se simta sprijinit sau in centrul atentiei, dar, intre noi fie vorba, il “ajuta” si sa nu derapeze.

5. Nevoia de libertate. Libertatea de a gandi, de a lua decizii, de a iesi cu prietenii, de a merge la sport, de a intarzia la serviciu sau libertatea de a investi, de a-si schimba jobul sau de a alege cum sa se imbrace. De multe ori, in dorinta lor de confirmare relationala, femeile tind sa ia decizii in locul barbatului, nu impreuna cu el. Ceea ce poate duce la un barbat inhibat sau pe picior de plecare.

6. Nevoia de relaxare. Unii barbati percep relaxarea prin prisma timpului petrecut impreuna cu partenera, altii cu prietenii sau cu familia. Daca nu sesizati la timp in ce categorie se incadreaza, este posibil sa stricati relatia. Daca va doriti sa schimbati prea brusc, sau in forta, o anumita nevoie a lui, va puteti trezi ca nu se mai simte bine si isi doreste sa renunte la relatie.

7. Nevoia de sex. Indiferent daca considerati ca nevoile lui sunt prea mari sau prea mici, acest aspect se discuta cu el, nu cu prietenele, sau nu de fata cu alte persoane, iar asta pentru a nu-l pune intr-o pozitie dificila. Comunicarea este cheia, nu plangerile, nu tipetele sau respingerea.

8. Nevoia de familie. Sunt barbati care tind sa isi intemeieze o familie. Altii simt mai degraba nevoia de libertate, nu doresc angajamente pe termen lung, acte sau casatorie, considera ca o relatie nu are nevoie de toate acestea pentru a fi traita in echilibru si fericire. De asemenea, incadrarea barbatului intr-o clasa comportamentala, din cele doua enuntate mai sus, va poate ajuta sa intelegeti daca este cazul sa va faceti sperante sau daca este bine sa reconsiderati ideea de familie alaturi de partener.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro