Cele 5 stadii ale dragostei. Cei mai mulți oameni rămân blocați la 3

„Se pare ca nu era persoana potrivita pentru mine” este fraza pe care o folosesc multi oameni dupa ce s-au despartit de fostul/a partener/a. Multi oameni nu inteleg de ce dragostea adevarata se raceste odata cu trecerea timpului. Problema este ca nu trec prin toate cele 5 stadii ale dragostei, ci raman blocati in cel de-ai treilea.

Iata cele 5 stadii ale dragostei:

Indragostirea
Este atunci cand totul este invaluit in roz, cand hormonii fericirii sunt la nivel ridicat la ambii parteneri. Atunci iti proiectezi toate dorintele sunt legate de partenerul/a ta. El/ea se trasforma in ochii tai in persoana ideala: pur si simplu nu are niciun defect. Ai tendinta de a crede ca este capabila sa-ti indeplineasca orice dorinta si crezi fiecare cuvant pe care il spune. Ai atat de multa incredere in puterea dragostei incat nicio voce sceptica nu te-ar putea face sa te razgandesti.

Distribuie prietenilor

Transformarea intr-un cuplu
Acum dragostea a devenit mai puternica, va intalniti tot mai des pentru ca in cele din urma sa va mutati impreuna. Va cunoasteti din ce in ce mai bine, iar partenerul/a ajuge sa influenteze fiecare aspect al vietii fiecaruia. Este timpul unitatii si a bucuriei. De asemenea, tot in acest stadiu este posibila aparitia copiilor, care nu fac decat sa intareasca legaturile dintre cei doi parteneri. Fiecare dintre ei se simte protejat si dorit, fiecare considera ca si-a gasit sufletul pereche si ca relatia a fost decisa de soarta.

Aparitia deziluziei
Este perioada in care sperantele incep sa dispara. Ai senzatia ca sentimentele tale pentru jumatatea ta ar putea disparea pentru a nu se mai intoarce niciodata. Este momentul in care partenerul devine predictibil si comportamentul sau, enervant. Acum vrei sa luati o pauza, sau incepi sa-ti spui ca poate partenerul/a ta nu este chiar sufletul tau pereche. Apoi s-ar putea sa incepi sa crezi ca nu are niciun sens sa va torturati reciproc intr-o relatie care si-a pierdut demult farmecul.

Continuarea pe sfatulparintilor.ro