• Home
  • Rețete
  • Cele mai bune trucuri pentru ardeii copți. Cum se coc și cum se curăță rapid!

Cele mai bune trucuri pentru ardeii copți. Cum se coc și cum se curăță rapid!

ardei copti

Cea mai bună metodă să pregătești ardeii copți rămâne cuptorul de la aragaz. Evită grătarul și jarul sau plita de la țară. Pulpa ardeilor se arde prea repede și pierzi timp să îi întorci pe o parte și pe alta.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să faci ardeii copți, fără prea multă mizerie, miros și timp pierdut.

Spală ardeii foarte bine de praf și șterge-i cu șervete de hârtie, să nu mai rămână picături mari de apă pe ei. Așa se vor coace mai repede.

Poți curăța cotoarele și semințele înainte de a-i coace, ca să câștigi timp. Este suficient să îi tai pe jumătate și să tai cotoarele cu un cuțit subțire, fără să pierzi din pulpa ardeiului.

Folosește un șervețel de hârtie îmbibat în ulei să ungi ușor fiecare ardei. Coaja se coace mai repede și se desprinde mai ușor, dacă este unsă cu puțin ulei. Nu trebuie să folosești decât o cantitate foarte mică de grăsime, doar câteva picături de ulei.

Pune ardeii întregi sau tăiați pe jumătate în tava de la cuptor, pe hârtie de copt.

Coace ardeii la foc iute, timp de 30 de minute. Ardeii tăiați pe jumătate se așează cu coaja în sus și nu trebuie întorși. Ardeii întregi trebuie întorși de două ori pe o parte și pe alta, să se coacă uniform.

Trucuri pentru ardeii copți. Cum să îi cureți rapid
Când pulpa ardeilor s-a înmuiat bine și vezi că e coaptă, iar coaja începe să se desprindă pe alocuri, ardeii copți sunt gata!

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri