A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Cele mai nesigure locuri în avion, în caz de accident aviatic

0 120

Un angajat al companiei de top KLM a făcut o gafă chiar pe pagina oficială de Twitter a operatorului aerian, atunci când a început consilierea clienților, explicându-le ce locuri să aleagă pentru a-și mări șansele de supraviețuire în cazul unui accident aviatic.

Nu se știe dacă a fost vorba de neglijență. Mesajul a fost şters ulterior şi înlocuit cu scuze oficiale pentru eventuala panică creată.

Astfel, cele mai sigure locuri s-ar afla la partea din spate a avionului. În schimb, pasageri aşezaţi deasupra aripii au cele mai mici şanse de supravieţuire, pierderea integrităţii structurale în cazul unei aterizări dure apărând mai întâi în zona aripilor. Undeva la mijloc, ca nivel de siguranţă, ar fi scaunele aflate la partea din faţă.

Potrivit cotidianului USA Today, recomandările se bazează pe date reale, obţinute în urma studiu desfăşurat cu scopul de a compara ratele de mortalitate a pasagerilor, în funcţie de poziţia din avion unde au primit scaun.

Sursa – doctorulzilei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More