AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Chec de post cu nuci şi banane – un răsfăț culinar

chec bananeChecul de post cu nuci şi banane este acel răsfăţ cu care te poţi delecta în această perioadă care precede Crăciunul. Pentru un gust complet, însoţeşte o felie de chec de post cu nuci şi banane de un ceai sau o cafea fierbinte.

 Ingrediente (2 checuri)

6 banane coapte
360 g zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
400 ml ulei
500 g făină
2 linguriţe rase cu bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
sare
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
1 cană nuci
zahăr pudră

 Mod de preparare

Pisezi nucile. Pasezi bananele bine coapte, iar apoi le pui într-un castron, amestecându-le cu uleiul, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Amesteci până când pereţii vasului rămân curaţi. Separat, mixezi făina cernută cu bicarbonatul, sarea, praful de copt şi nucile pisate, după care amesteci până se omogenizează. Ungi două forme de chec sau le tapetezi cu hârtie de copt, torni jumătate din aluat în fiecare formă şi dai la cuptor, la foc mic (175 grade C) pentru 45-50 de minute. La final, laşi să se răcească şi cerni zahăr pudră pe deasupra.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Powered by
ns.fm
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!