AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Chec în trei culori. O rețetă excepțională, în doar 60 de minute

chec trei culoriÎnvață să prepari o rețetă de chec în trei culori, extrem de delicios. Iată ce ai de făcut!

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g unt
  • 125 ml lapte
  • 350 g faina (2 pahare)
  • 3 lg cacao
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 lgt praf de copt
  • 2 lgt esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie)
  • 1-2 lg zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt treptat, coaja rasa de lamaie (eu nu am avut si am pus esenta de vanilie ).

Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec , in care am asezat o hartie de copt. In restul de compozitie punem cele 3 linguri de cacao si omogenizam bine, apoi o intindem peste compozitia din forma de chec. Dam la copt , la temperatura potrivita, timp de circa 15-20 de minute, dupa care scoatem din cuptor checul si deasupra intindem cele 3 albusuri de ou batute spuma tare cu 1-2 linguri de zahar pudra.

Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand se rumeneste putin albusul de ou. Lasam sa se raceasca , apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, cu multa grija.

Sursa – bucataras.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!