Chifteluţe de vinete cu brânză. Un aperitiv excepțional, potrivit pentru orice sezon!
Chifteluţele de vinete cu brânză sunt un aperitiv gustos şi uşor de preparat. Telemeaua completează textura vinetelor şi a celorlalte ingrediente.
Ingrediente
• Vinete – 1 kg
• Ouă – 2
• Ceapă – 2
• Făină – 100 g
• Sare – 1 praf
• Ulei de floarea soarelui – 150 ml
• Telemea – 200 g
Cum se prepară?
Coci vinetele, le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă şi le toci ca pentru salată. Amesteci totul cu ouăle, cu ceapă înăbuşită în ulei, cu sare şi făină.
Compoziţia trebuie să fie moale, dar consistentă, ca să-i poţi da drumul cu lingura într-o tigaie cu ulei încins. Înainte de a prăji chifteluţele, adaugi câteva linguri de telemea rasă şi amesteci bine.
Sursa – retetaperfecta.ro