Cine este tatăl biologic al prințului Harry, subiect care revine obsedant

Cu toate că știrea este jenantă, mai ales că vine după o nuntă princiară ca-n povești, presa reia în forță un subiect care părea că nu mai interesează pe nimeni. Este vorba de o relație amoroasă a prințesei Diana din care ar fi rezultat și un fiu. Că prințesa, extrem de iubită de englezi și nu doar de ei, nu a fost ”ușă  de biserică”, se știe. Iată ce scrie  Libertatea.ro:

”Deși zvonurile au fost înăbușite cu fiecare ocazie, un scriitor pe nume Jon Conway a dezvăluit de curând că în interviurile sale cu James Hewitt, pe care le-a făcut pentru o piesă de teatru, acesta ar fi mărturisit că relația lui Diana ar fi început în 1984, cu 18 luni înainte ca Prințul Harry să vină pe lume. Mai mult, acesta nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi tatăl lui Harry.
Se pare că relațiile amoroase dintre prințesa Diana și soțul său Charles au încetat să mai existe încă din 1980, cu 4 ani înaintea nașterii lui Harry. În acest timp, prințesa l-a cunoscut pe James Hewitt, un fost ofițer ai cavaleriei regale. Casa Regală ar fi încercat să mușamalizeze povestea, spunând că relația dintre Diana și James Hewitt a început abia în 1986, după nașterea Prințului Harry.
În 1995, prințesa Diana a recunoscut public că în tinerețe a avut o relație extraconjugală cu Hewitt, moment în care ofițerul a fost declarat persoana non grata și eliberat din funcție. Pentru că s-a temut a nu fi ridiculizat, bărbatul a vrut să fugă în Franța și să se sinucidă. Din anumite motive nu și-a putut duce planul la bun sfârșit, iar doi ani mai târziu Diana a murit într-un accident de mașină alături de iubitul său de atunci Dodi al-Fayed”.

Presa străină, mai ales cea americană, dezvoltă subiectul, cu toate riscurile. Chiar dacă așa ar sta lucrurile, statutul prințului Harry nu se va schimba, iar relația lui cu tatăl care l-a crescut este una cât se poate de normală.

Mădălina Stoica, AMPress