Ciorbă de miel

Ciorba de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști, dar nu e musai să o prepari doar în perioada acestor sărbători. Ea poate fi mâncată oricând ai poftă de o ciorbă acră, sănătoasă și sățioasă.

INGREDIENTE
• 2 litri apă
• 1 litru borş
• 1 kg carne miel
• 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 ceapă
• verdeaţă
• cozi de ceapă verde
• sare
• piper
• 3 linguri orez
• 1 gălbenuş
• 4 linguri smântână
• 1 legatura leuştean

MOD DE PREPARARE
1. Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
2. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
3. Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
4. Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.

Sursa – retete.unica.ro

Parteneri