AM Press Logo
Muzeul Pietrei

MÂNCARE DE URZICI, SĂNĂTOASĂ, GUSTOASĂ ȘI REPEDE DE PREPARAT

Urzicile sunt plantele care, asemeni spanacului, vestesc începutul primăverii cu fast. Deși pișcă atunci când le culegem, gustul lor este unul deosebit de bun când le gătim.

INGREDIENTE

• 6 grămezi urzici
• 1 lingură făină
• 3 căței usturoi
• 1 ceapă mare

MOD DE PREPARARE
1. Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
2. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.
3. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.
4. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
5. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă.
6. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat.
7. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.
8. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.
9. Este gata când compoziția se îngroașă. Servește mâncarea de urzici, alături de mămăligă caldă.

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!