• Home
  • Fapt divers
  • Codul culorilor hainelor, despre personalitate: Rozul calmează agresivitatea, verdele este pentru generoşi, negrul …

Codul culorilor hainelor, despre personalitate: Rozul calmează agresivitatea, verdele este pentru generoşi, negrul …

culori haine

Culorile joacă un rol important în vieţile noastre. De-a lungul timpului, cercetările au arătat că ele ne influenţează stările emoţionale, unele ne pot linişti, iar altele ne pot face să fim agitaţi. Chiar dacă nu eşti conştient de semnificaţiile simbolice ale culorilor pe care le porţi, subconştientul tău este. Obişnuieşti să porţi negru, albastru, maro, roşu, portocaliu, roz galben, verde sau alb? Iată ce pot dezvălui aceste culori despre personalitatea ta!

Negru, mereu la extreme
De regulă, negru este culoarea pe care oamenii o poartă atunci când cineva trece în nefiinţă şi este considerată de mulţi o culoare asociată cu evenimentele triste din viaţă. Însă, din fericire, negru nu se poartă doar pentru a respecta morţii, ci şi la o petrecere, atunci când o persoană îşi doreşte să se remarce prin eleganţă. Negrul simbolizează extremele – totul sau nimic. Este o culoare de forţă, putere, rafinament, eleganţă şi autoritate.

Dacă porţi albastru eşti o persoană calmă
Dacă porţi culoarea albastră asta înseamnă că poţi fi o persoană calmă. De asemenea, când porţi albastru emani creativitate, pozitivitate, pace, loialitate şi se spune că eşti o persoană care trăieşte după propriile reguli şi după propriul adevăr.

Roşul emană energie
Dacă doreşti să ieşi în evidenţă din mulţime, în mod clar trebuie să porţi culoarea roşu! Se spune că roşul este culoarea energiei şi simbolul vieţii. De pildă, miresele indiene poartă roşu în loc de alb, deoarece în cultura lor roşu simbolizează încrederea. De asemenea, roşul este culoarea senzualităţii, agresivităţii, pasiunii şi îndrăznelii.

Rozul calmează agresivitatea
Culoarea roz este asociată, în general, cu feminitatea, dar şi bărbaţii pot să poarte cu uşurinţă această culoare, deoarece rozul este culoarea iubirii necondiţionate. De asemenea, se spune că persoanele care poartă roz emană bunătate şi pot calma persoanele agresive din jurul lor.

Galbenul oferă un impuls la examen
Nu este o greşeală să te îmbraci din când în când în galben, deoarece această culoare emană fericire, veselie şi optimism. De asemenea, galbenul are puterea de a scoate la iveală creativitatea, însă poate fi copleşitor pentru cei din jur dacă te vei îmbrăca zilnic în această culoare, din cap până în picioare. Galbenul încurajează inteligenţa şi este o culoare bună de purtat atunci când ai nevoie de un impuls suplimentar pentru a termina un proiect sau pentru a obţine o notă bună la examen.

Verdele, purtat de persoane generoase
Natura şi banii sunt verzi, de aceea verdele este o culoare care calmează, dar care este şi asociată totodată cu generozitatea, cu vindecarea şi cu o stare de spirit tânără şi veselă. Oamenii care poartă verde sunt carismatici şi sunt preocupaţi în profunzime de sentimentele celor din jur.

Mai mult pe clickpentrufemei.ro

Parteneri