Luna plină roz! Prima Lună plină a primăverii 2022

Pregatiti-va pentru Luna Plina Roz! Luna plina a lunii aprilie rasare in noaptea de sambata, 16 aprilie. Pentru a vedea aceasta minunata Luna plina de primavara, gaseste o zona deschisa si urmareste cum Luna se ridica chiar deasupra orizontului, moment in care va aparea mai mare si va capata o nuanta aurie!

Anul acesta, Luna plina din aprilie este prima Luna plina din sezonul de primavara, care a inceput la echinoctiul de primavara pe 20 martie 2022. Aceasta inseamna ca Luna plina din aprilie este o Luna importanta pentru cei care sarbatoresc Pastele catolic, deoarece Data Pastelui depinde de data Lunii pline.

Pastele catolic este sarbatorit in prima duminica dupa Luna plina (adica prima Luna plina a primaverii), ceea ce inseamna ca va fi sarbatorit anul acesta duminica, 17 aprilie (dupa Luna plina de sambata, 16 aprilie).

Pentru ortodocsi, duminica, 17 aprilie, este ziua de Florii.

De ce se numeste Luna Roz?
Numele de Luna plina folosit de „The Old Farmer’s Almanah” provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane si europene. In mod traditional, fiecare nume de Luna plina de pe parcursul unui an are denumirea ei.

Desi ne-am dori ca acest nume sa aiba de-a face cu culoarea Lunii, realitatea nu este la fel de mistica sau de uluitoare. De fapt, Luna plina a lunii aprilie a corespuns adesea cu inflorirea timpurie in primavara a unei anumite flori salbatice originare din estul Americii de Nord: Phlox subulata – numita in mod obisnuit phlox tarator sau phlox de muschi – care este cunoscuta si cu numele de „muschi roz”.
Datorita acestei asocieri sezoniere, aceasta Luna plina a ajuns sa fie numita Luna „Roz”!

Continuarea pe sfatulparintilor.ro

Parteneri