AM Press Logo
Muzeul Pietrei

COMPOT DE STRUGURI, GATA ÎN DOAR O ORĂ

E vremea strugurilor! Dacă vrei să te bucuri de aroma lor şi iarna, vezi cum se prepară compotul de struguri după o reţetă simplă!

 INGREDIENTE
800 g zahar
2 litri apa
6 kg struguri

MOD DE PREPARARE

1. Boabele se desprind de pe ciorchine, se spala si se repartizeaza în borcane.
2. Apa si zaharul se fierb si, dupa ce s-a dizolvat zaharul, se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca.
3. Se toarna peste strugurii din borcan, se astupa borcanele si se fierb la bain-marie pentru 20 de minute.
4. Iarna, se desface borcanul, iar siropul se dilueaza cu apa, dupa gust, si se mai fierbe un clocot.

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!