AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Compot de zmeură, deliciul verii

Deși este de preferat a se consuma ca atare, zmeura poate fi „gătită” în diverse moduri. Dacă ai încercat gemul, dulceața sau siropul, de ce să nu testezi și compotul de zmeură? Nu e complicat, iar timpul de preparare nu depășește 40 de minute. Iată ce ai de făcut!

INGREDIENTE
• 3 kg zmeură
• 500 g zahăr
• 2 linguri zeamă de lămâie
• 2 litri apă
• 1-2 frunze de mentă

MOD DE PREPARARE
1. Se spală bine fructele de zmeură.
2. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă, zeama de lămâie şi apa. Se lasă până se formează un sirop. Se adaugă apoi fructele de zmeură şi se lasă să clocotească 10 minute.
3. Se ia cratiţa de pe foc şi se pune compotul fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi, când se scot şi se depozitează la loc răcoros.

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!