Comunicat de presă: Conferința FOSS4G 2019, București

 

În perioada 26-30 august 2019 s-a desfășurat la București Conferința internațională Free and Open Source Software for Geospatial (FOSS4G).

Deschiderea Conferinței a avut loc în sala mare a Teatrului Național, iar lucrările au fost prezentate în cadrul Universității din București (cu diferite secțiuni la Facultatea de Geografie) și în Hotelul InterContinental. La această conferință, organizată de fundația Open Source Software Geospatial, au participat peste 1020 de utilizatori, specialiști în implementarea infrastructurii respective, reprezentanți ai Uniunii Europene, ai Națiunilor Unite și experți guvernamentali în educație și cercetare. Conferința a cuprins 44 workshop-uri și 300 de prezentări orale, multe dintre prezentări având o semnificație deosebită pentru învățământ și cercetarea geografică.

Distribuie prietenilor

Domnul dr. Vasile Crăciunescu, geograf, cercetător principal la Administrația Națională de Meteorologie, a fost coordonatorul conferinței. În alocuțiunea de deschidere, domnul Acad. Dan Bălteanu a transmis un salut din partea Prof. Yukio Himiyama (Japonia), președintele UIG (Uniunii Geografice Internaționale) și din partea geografilor români și a subliniat rolul esențial al ”Free and Open Source Software” pentru dezvoltarea actuală a Geografiei.

Detalii referitoare la conferință pot fi accesate pe https://2019.foss4g.org/.