Șerban Cionoff: CU MAIDANEZII BIPEZI CUM RĂMÂNE?

serban-cionoff-150x150 Moartea micuţului Ionuţ, minunăţia de copil sfâşiat de nişte câini despre care nici până acum nu am aflat ai cui sunt(şi, mai mult ca sigur, nici nu o să aflăm vreodată!) a devenit un alt prilej pentru maidanezii din spaţiul public de a se da în spectacol. Mă refer, desigur, la specimenele bipede care s-au isterizat până peste poate şi au mai găsit un motiv spre a se produce cu tot arsenalul isteriei intolerante  şi cu zbieretele de rigoare ale galeriei (zice-se) civic-societare .

  Nu mă refer, fireşte, la oamenii serioşi, echilbraţi care şi-au prezentat, în discuţile ample ce au urmat nenorocirii, poziţiile „pro sau contra”.La televiziuni sau în alte spaţii publice de dezbatere.Mă refer la şlehta istericoidă care altceva nci nu ştie şi nici nu poate face decât să deie-neapărat, în public!- recitaluri de intoleranţă şi, prin asta, măsura incapacităţii funciare pentru dialog.

 Fiindcă,de ce nu am spune-o?, de vre-un pol şi ceva de ani, spaţiul nostru public este invadat, acaparat şi manipulat de către nişte indivizi care s-au auto-înscăunat ca fiind „societate civilă” . O societate într-atât de socială încât nu acceptă ca formulă de dialog decât dictonul:”tu să taci din gură când vorbeşti cu mine”, iar, ca măsură a civismului, dictonul leninist-stalinist:”cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”

Distribuie prietenilor

  La urma-urmelor, nu văd de ce ne-am mira atâta? Să ne amintim, doar, că în chiar primele zile ce au urmat răsturnării regimului politic al lui Nicolae Ceauşescu, adică exact atunci când era nevoie de un dialog deschis, cu soluţii şi argumente şi de o reală convergenţă a energiilor creatoare ale românilor, pentru a elabora şi pune în act un proiect constructiv pentru o Românie modernă, pe ecanul televizorului a erupt un aşa-zis filosof care a proclamat „dreptul de a hudui” ca suprem drept democratic. Aşadar, nu era şi nu este nevoie de argumente, nici de analize şi cu atât mai puţin de un schimb liber de idei, totul se reduce la animalicul, grobianul:”huideooo!”

 Şi aşa o ţin şi astăzi, langa-danga, dintr-un huideo într-un hai sictir… Iar după aia ne mirăm că suntem unde suntem.  Aşa s-au comportat, într-o abjectă consecvenţă, aceşti uzurpatori ai prerogativelor intelighenţiei naţionale în această interminabilă vânzoleală istericoidă pe care tot ei au provocat-o speculând, cu cinism şi cu neruşinare, moartea micului Ionuţ.

  Fireşte, ar fi trebuit să spun două vorbe, acolo, despre maniera în care asemenea utra-înregimentaţi politico-ideologici îşi ascund adevăratele motive ale isteriei lor civic militante.

  Nu are rost. A spus-o mai bine, înaintea mea, V I Lenin:”Politicul este economicul concentrat.”

                                                                        Şerban CIONOFF