AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum faci cele mai bune urzici de post

 

În această perioadă de post îţi propunem să încerci reţeta de urzici.

Ingrediente:
– 300 de grame de urzici
– o ceapă mare
– două linguri de făină
– doi căţei de usturoi
– 30 ml de ulei de floarea-soarelui
– sare şi piper

Mod de preparare:
Alege urzicile, îndepărtează codiţele şi spală-le bine. Ulterior, toacă-le mărunt.
Într-o tigaie întinsă, căleşte ceapa în ulei, iar apoi adaugă făina. Amestecă bine şi lasă totul să se călească uşor.
Adaugă apoi un pahar cu apă şi amestecă bine, ca să nu se lipească. Când totul a căpătat consistenţa unui sos, adaugă urzicile şi lasă la fiert timp de zece minute.
Adaugă usturoiul şi mai aşteaptă să fiarbă două minute, după care serveşte cu mămăligă.
Poftă bună!

Sursa – clickpentrufemei.ro

Foto – culinar.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!