Cum prepari unt de casă. Iată rețeta rapidă

 

Untul din comert nu e intotdeauna de cea mai buna calitate, adesea cantitatea de grasime nu e cea mentionata pe ambalaj sau grasimea nu e in intregime animala, ci are in compozitie si grasime vegetala, adica margarina.
Pentru a prepara untul de casa, ai la dispozitie 2 variante:
1. Din lapte crud
Daca ai acces facil la lapte crud, caruia ii stii provenienta si care e cumparat la scurt timp dupa mulgere, vei obtine o bunatate de unt incomparabila. In plus, ramai si cu un lapte degresat, perfect pentru cei care se ingrijoreaza de silueta sau colesterol.
Fierbe laptele cu un praf de sare si, dupa ce a dat in clocot, lasa-l sa se raceasca. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, elimina caimacul de la suprafata laptelui si da-l la frigider acoperit. 2-3 ore mai tarziu (poate fi lasat si mai mult), scoate laptele din frigider si, folosind o lingura, scoate stratul de grasime ridicat la suprafata. Aceea este smantana dulce, pe care o poti gasi si de cumparat, in cazul in care nu poti cumpara lapte crud.

Continuarea pe retetepractice.ro