Cum să dai jos doar grăsimea nu și masa musculară. Trucuri de la Cori Grămescu

 

Dacă vreți să slăbiți sănătos, iată ce vă sfătuiesc doctorul Ciprian Constantin, șef al Departamentului Diabet și Nutriție din cadrul SUUMC ”Carol Davila” București și Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, potrivit doctorulzilei.ro

Restricția calorică și dieta echilibrată

Distribuie prietenilor

„Dieta nu înseamnă în niciun caz înfometare, chiar dacă pentru a pierde câteva kilograme suntem nevoiți să restricționăm aportul caloric. În primul rând, trebuie să știm că limita sub care nu ar trebui să coborâm pe termen lung este de 1000 de calorii/zi. Alimentația trebuie să includă toate categoriile de nutrienți, în proporție echilibrată. O greșeală foarte des întâlnită în curele de slăbire este excluderea totală a grăsimilor din dietă.

Nu ne putem lipsi de grăsimile esențiale Omega 3 și Omega 6, iar soluția este să ne axăm pe acele alimente care au o cantitate totală de grăsime mică, dar sunt bogate în Omega 3 și 6. Fie putem folosi la salate o cantitate mică de ulei (preferabil amestec de floarea soarelui cu rapiță și in), fie folosim margarine light care au în rețetă acest amestec de uleiuri și prin urmare sunt bogate în Omega 3 și 6. În plus, este bine să consumăm pește de 2 ori pe săptămână, orientându-ne chiar spre peștele gras, pe care îl vom combina întotdeauna cu legume. Legumele nu trebuie să lipsească din dietă și este de preferat să fie consumate crude, fierte sau la aburi. În felul acesta, vor avea un aport caloric mic, dar vor rămâne bogate în vitamine și fitonutrienți.”, a declarat Ciprian Constantin, șef al Departamentului Diabet și Nutriție din cadrul SUUMC ”Carol Davila” București.

Hidratare și mișcare – completarea perfectă

„Hidratarea corectă este foarte importantă pentru menținerea unei stări de bine. Hidratarea o vom face consumând apă, eventual ceai, și nu sucuri dulci. În plus, o dietă echilibrată, cu suficiente legume și fructe contribuie la o hidratare corectă. Este necesar să ne hidratăm constant și să bem minim 2 litri de lichide nealcoolice pe zi.  Pentru a ne asigura că slăbim din masa grasă și nu din musculatură, trebuie să facem minim 30 de minute pe zi exerciții fizice de intensitate moderată. Iar pentru a diversifica programul de exerciții este ideal să alternăm sesiunile de alergare cu cele de urcat trepte în parc, pentru a ne provoca atât rezistența musculară, cât și puterea de concentrare. Este bine cunoscut efectul puternic de reducere a stresului pe care îl are un program de exerciții diversificat, în completarea unei alimentații sănătoase”, spune Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.