Cum să faci o delicioasă ciulama de ciuperci de post

Daca faci parte dintre persoanele care obisnuiesc sa tina posturile, cu siguranta ti se intampla sa te confrunti cu lipsa de idei in ceea ce priveste mancarurile de post. De aceea, venim in ajutorul tau propunandu-ti sa incerci reteta noastra de ciulama de ciuperci de post, o mancare gustoasa si foarte usor de preparat.
ciulama
Ingrediente pentru ciulamaua de ciuperci de post
Pentru 4 persoane, ai nevoie de urmatoarele cantitati de ingrediente:
– 1 kg de ciuperci;
– 50 gr de faina;
– 200 ml de ulei;
– 300 ml de supa de legume;
– marar, patrunjel;
– sare, piper.
Cum se prepara ciulamaua de ciuperci de post
Ciupercile trebuie spalate, taiate si puse la fiert. Cat timp fierb, pregateste sosul. Pune uleiul intr-o cratita si adauga faina, amestecand cu o lingura de lemn. Treptat, adauga supa de legume amestecand in continuu, pentru ca faina sa nu formeze cocoloase. Daca nu ai la indemana supa de legume, poti folosi si apa, insa supa de legume potenteaza gustul delicios al acestui preparat. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. In momentul in care ai obtinut-o, scoate si ciupercile de la fiert si adauga-le in sos, impreuna cu sarea si piperul.
Ciulamaua mai trebuie lasata la fiert aproximativ 5 minute, dupa care poate fi pusa in farfurii pentru a fi servita. Odata pusa in farfurii, se orneaza cu verdeata tocata. Ciulamaua de ciuperci de post poate fi consumata si cu paine, dar combinatia ideala este cu mamaliga.
Sursa : www.divahair.ro