Prăjitura japoneză NANAIMO contaminează cu bună dispoziție familia ta și îți face prietenii mai prietenoși

 

    prăj japoneză Faci prăjituri acasă?  Poate nu faci, dar nu strică să încerci. Unele, cum e cea pe care ți-o recomandăm, așa cum ne-o comunică unica.ro,  poate schimba în bine viața familiei tale, soțul – dacă nu cumva o prepară el – devine mai zâmbitor, prietenii care-ți calcă pragul vin mai optimiști și mai pofticioși. Iată ce-ți trebuie:

 

Distribuie prietenilor

INGREDIENTE

Pentru stratul de sus

  • 100 g ciocolata amruie
  • 2 cesti zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri pudra de budinca de vanilie
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1/2 ceasca unt fara sare

Pentru stratul de mijloc

  • 1 ceasca nuca de cocos rasa
  • 1/2 ceasca migdale
  • 1 1/4 ceasca biscuiti graham
  • 5 linguri cacao
  • 1/4 ceasca zahar
  • 1/2 ceasca unt fara sare

Pentru stratul de jos

  • 1 ou mare
  • 2 linguri unt fara sare

PREPARARE

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi lasă marginile puţin mai lungi, ca să poţi scoate uşor prăjitura din tavă.

Pentru stratul de jos, amestecă untul, zahărul şi pudra de cacao pe bain marie, până la omogenizare. Toarnă încet amestecul peste oul bătut, amestecând continuu. Adaugă biscuiţii graham pisaţi, migdalele şi nuca de cocos rasă. Presează amestecul bine în tava tapetată.

Pentru stratul de la mijlocul prăjiturii Nanaimo, bate untul cu frişca lichidă, pudra de budincă de vanilie, esenţa de vanilie şi zahărul pudră. Când ai o cremă pufoasă, toarnă peste stratul cu cacao şi biscuiţi.

Pentur stratul de deasupra al prăjiturii, topeşte ciocolata şi untul pe bain marie. Lasă să se răcească puţin, apoi toarnă peste stratul de cremă şi dă la frigider până se întăreşte, circa o oră.

Scoate prăjitura Nanaimo din tavă folosind marginile din hârtie de copt lăsate peste tavă. Taie cubuleţe şi serveşte la cafea, ceai sau cu lapte. Ce zici? E mai simplu decât ți-am relatat noi!

Laura Dumitru, AMPress