Cum să îngrijeşti lămâiul în ghiveci? Iată ce trebuie să faci ca să rodească

 
Lămâiul, mandarinul sau portocalul au devenit tot mai îndrăgite de iubitorii plantelor de apartament.
Citricele sunt destul de pretenţioase şi se adaptează greu în apartamentele lipsite de soare şi de căldură. Iată câteva reguli care te vor ajuta să obţii, la primăvară, un pom înflorit şi fructe.

Lumină din abundenţă

Citricele au nevoie de foarte multă lumină pentru a se dezvolta armonios. Găseşte-i pomului tău preferat un loc la fereastră sau în balconul încălzit, astfel încât să se bucure de soare în fiecare dimineaţă.

Distribuie prietenilor

Căldură peste 20 de grade

Citricele sunt deosebit de sensibile la frig. Pomul tău trebuie să aibă o temperatură ridicată în mod constant, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea. Poate fi aşezat în apropierea unui calorifer, pe care este indicat să pui un vas cu apă, astfel încât atmosfera din cameră să nu fie uscată. La baza ghiveciului, se poate pune o tavă cu pietre din argilă, care se păstrează umede, scrie libertatea.ro.

Pământ şi ghiveci special

Citricele cultivate în condiţii optime trebuie să aibă în jurul rădăcinilor o reţea fină de fire albe, hifele unei ciuperci cu care planta creşte în simbioză. Nu distruge ciuperca şi nu înlocui pământul de la rădăcină, dacă vrei să muţi pomul într-un ghiveci mare. Pământul din vas trebuie să fie jumătate turbă, jumătate pământ de flori bine afânat pentru a permite scurgerea apei. În plus, vasul ideal este cel din teracotă, recomandat pentru că permite aerisirea rădăcinilor şi drenarea apei în exces.

Mai mult pe realitatea.net