Cum să păstrezi roșiile proaspete până la Revelion: un truc simplu, dar excepțional ca eficiență!
Modul de conservare a roșiilor pentru iarnă nu presupune folosirea sării, a oțetului și nici a apei. Nu este vorba nici de marinare.
Roșiile rămân proaspete, de parcă ar fi culese chiar acum din grădină. Cu siguranță oaspeții vor fi surprinși să vadă pe masa de Revelion nu tomate crescute în seră, dar cele care s-au copt la soare!
Pentru acest tip de conservare alegeți roșii cărnoase și nu prea mari, fiți atenți ca să nu fie rănite, zgâriate, cu defecte.
INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 LITRI
• 5–6 linguri de praf de muștar
• roșii
MOD DE PREPARARE
1. Sterilizați borcanele. Spălați roșiile și uscați-le bine.
2. Cu o lingură uscată și curată presărați din abundență praf de muștar pe fundul borcanului uscat.
3. Puneți un strat de roșii, aranjându-le cu partea unde au fost codițele în sus. Deasupra presărați muștar.
4. Repetați straturile până când se umple borcanul. La sfârșit mai presărați odată muștar și puneți capacul (steril și uscat).
5. Apoi rostogoliți atent borcanul pe masă, ca muștarul să se distribuie uniform.
6. Păstrați roșiile conservate într-un loc răcoros și întunecat.
Uleiurile esențiale conținute în muștar suprimă reproducerea bacteriilor de putrefacție, permițând roșiilor să rămână proaspete. Încercați și dvs această metodă de conservare pentru a vă bucura de gustul proaspăt al roșiilor în toiul iernii.
Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Autor text: Bucătarul.tv