AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să ții o ceașcă, cum să stai pe scaun, cât de tandră poți fi în public? Eticheta regală e importantă

Foto: Profimedia & GettyImages

Există câteva reguli regale foarte importante, de la care reprezentanții monarhiei britanice nu au voie să se abată. Lucrurile erau încă și mai stricte pe vremea Reginei Elisabeta a II-a.

Lucrurile importante de care Regele Charles, Prințul William, Prințesa Kate și alți membri regali trebuie să țină cont atunci când sunt în public.

În primul rând, foarte importantă este decența. Nu vei vedea cuplurile excesiv de tandre în public. Expunerea intimă trebuie să fie limitată.

În cazul Prințului și Prințesei de Wales: „Aproape întotdeauna sunt fotografiați la muncă, trebuie să interacționeze cu oamenii, nici n-ar fi practic să se țină de mână.”kate si w

La evenimente lejere, cum ar fi cele sportive, își mai permit câte un pupic și-o îmbrățișare.

Când îl salută pe monarh, bărbaților li se cere să se încline, în timp ce femeile fac în mod tradițional o reverență. Gesturile nu trebuie să fie lungi sau exagerate – o înclinare subtilă sau o reverență va fi potrivită.

Regalii nu au voie să păstreze darurile de la firme, ci doar suveniruri.

Pentru a proteja succesiunea la tron, moștenitorii nu circulă împreună în același avion. Deși nu este obligatoriu, este o regulă recomandată pentru femeile din familia regală să poarte dresuri, chiar și vara.

La un eveniment, membrii își fac apariția în funcție de rang. Cel mai înalt rang sosește ultimul.

În general, membrilor regali le este nerecomandat să accepte să pozeze în selfie-uri. Cumva trebuie să se extragă de la aceste propuneri în public.

Printre alte reguli importante se numără următoarele: regalii nu dau autografe, iar când pleacă în străinătate, trebuie să își împacheteze o ținută complet neagră.

Nu trebuie să fie părtinitori în politică.

Doamnele e foarte important să stea jos pe scaun într-o poziție cât mai rafinată, cu picioarele cât mai strânse.kate si w1

În rarele ocazii când beau ceai în public, cana trebuie ținută de toartă și să folosească doar un singur loc în care-și apropie buzele, pentru nu a păta cana de ruj.ceai

Se folosesc doar două degete când ții cana, iar degetul mic se ține strâns în pumn, nicidecum ridicat!

Sursa – okmagazine.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!