De când n-ai mai mâncat o ciorbă bună de perișoare? Încearcă rețeta noastră!

Ne place, la nebunie, ciorba de perișoare, pentru gustul ei special, aromele pe care reușești să i le transmiți, pentru estetica, până la urmă, sub care o prezinți mesenilor. Poate că o prepari ca noi, poate ai o rețetă proprie. Nu e rău să încerci și varianta de mai jos:
Ingrediente:
– 600 g carne măcinată
– 2 cepe
– 3 morcovi
– 1 ardei
– un fir de păstârnac
– o ţelină mică
– o rădăcină de pătrunjel
– o gulie mică
– o roşie mare
– 6 linguri de orez
– 2 ouă
– o linguriţă de paprika dulce
– 200 g de smântână (cel puţin 20% grăsime)
– verdeaţă: pătrunjel, mărar, leuştean
– sare, piper, oţet, zeamă de lămâie sau borş
Preparare:
Morcovii, ardeiul, păstârnacul, gulia, pătrunjelul, ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mici. Se pun legumele într-o oală, se toarnă 4 l de apă şi se dau la fiert.
Separat, se pun la fiert 500 ml de apă. Când apa clocoteşte, se adaugă 3 linguri de orez şi se opăresc două minute. Se scurge orezul şi se clăteşte sub jet de apă rece.
Carnea măcinată, orezul prefiert, cele două albuşuri de ou, a doua ceapă tocată foarrte mărunt, o mână de pătrunjel verde tocat foarte fin, o linguriţă de paprika dulce, sare şi piper se adaugă şi se frământă pentru a obţine compoziţia pentru perişoare. Se formează perişoarele, de preferinţă cât mai mici.
Când apa şi legumele încep să fiarbă în clocot, se adaugă cele trei linguri de orez rămase, după care se pun perişoarele. Se potriveşte gustul zemei cu sare. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, după care se pune şi roşia decojită şi tăiată cuburi foarte mici.
Se mai dă în clocot câteva minute, după care se opreşte focul şi se adaugă verdeaţa. Se acoperă cu capacul. După ce s-a mai răcit, se adaugă smântâna, amestecată cu cele două gălbenuşuri rămase şi două linguri de apă rece. La final, se potriveşte gustul cu sare, piper şi acru.

Sursa- a1.ro