• Home
  • Fapt divers
  • De ce își ling câinii stăpânii? Ce mesaj doresc să transmită

De ce își ling câinii stăpânii? Ce mesaj doresc să transmită

caine linge pe fata

Iată o întrebare pentru oricine a fost nevoit să-și șteargă saliva canină de pe față măcar o dată: de ce câinilor le place să îi lingă pe oameni? Din păcate, în acest moment, nu este posibil să știi exact ce gândesc câinii, în timp ce încearcă să-ți șteargă toată fața cu limba. Cu toate acestea, experții au mai multe idei despre ce se ascunde în spatele acestui comportament.

Motivele principale: câinii te ling pentru a saluta și a câștiga atenția. „Este, în esență, un comportament social care provine din istoria lor evolutivă”, spune dr. Emily Blackwell, lector în comportamentul și bunăstarea animalelor de companie la Universitatea din Bristol, potrivit click.ro.

„Este un salut și poate fi luat ca un compliment.”

Până acum, atât de adorabil! Cu toate acestea, motivul pentru care câinii îndeplinesc instinctiv acest comportament este mai puțin drăguț. „Cățeii au învățat, în general, să-și lingă mama pentru a o saluta și, de asemenea, să o încurajeze să ia mâncare. Mama va regurgita apoi material pentru ca puiul să mănânce”, spune Blackwell.

Acum, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vărsați imediat pe orice câine care vă linge. Mai ales dacă este al unui străin. După cum spune Blackwell, pentru câinii adulți, acesta este, în primul rând, un comportament social și este menit ca un salut, scriu cei de la Sciencefocus.com.

Câinele tău va putea să culeagă mult mai multe informații folosind nasul și gura decât pot oamenii. Datorită simțurilor lor intensificate, câinii vor linge uneori urina altui câine ca o modalitate de a înțelege informațiile pe care le miros mai în detaliu. Acest lucru ne poate părea groaznic pentru noi, dar îi permite animalului dvs. de companie să înțeleagă dacă câinele este mascul sau femelă, sterilizat sau necastrat și chiar stresat de mic!

Căutarea atenției
Este foarte normal ca puii să lingă atât oamenii, cât și alți câini atunci când spun „bună ziua”. Acest lucru este de obicei însoțit de o mulțime de mișcări sociabile și excitabile ale cozii și mișcări ale corpului. Pe măsură ce cățeii îmbătrânesc, ei tind să facă acest lucru mai puțin, dar dacă linsul primește multă atenție (ceea ce o face adesea), atunci este probabil să rămână o mare parte din comportamentul lor de salut.

Continuarea aici

Parteneri