De ce toamna ne cade mai mult păr?

 

Ai observat că în lunile de toamnă, părul începe să cadă tot mai mult? Nu trebuie să ne îngrijorăm pentru acest păr care cade, spun specialiștii.
Această cădere este doar temporară și indică faptul că organismul răspunde în maniera sa proprie schimbărilor ce au loc în mediul înconjurător. „În mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, în vreme ce procentele rămase se află într-un stadiu de pauză. Acestea echivalează cu pierderea uzuală a firelor de păr. Se pare că toamna numărul foliculilor aflați în perioada de stagnare se mărește și de aceea ne confruntăm cu o cădere mai accelerată a părului”, explică hairstylistul Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin Romania.
Printre cauzele căderii sezoniere a părului se numără și:
Lumina solară
Aceasta reduce producția de melatonină din corp, care ajută la repararea foliculilor. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămână într-o perioadă de stagnare timp mai îndelungat și să ne confruntăm cu o cădere accentuată a părului.
Nivel de testosteron crescut
Acest lucru este valabil atât la bărbați, cât și la femei. Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceștia îngustându-se și părul subțiindu-se.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro