Desertul verii! Tartă cu gem de căpşuni

tarta capsuni

Simplu de realizat în circa 40 de minute urmate de o jumătate de oră timp de coacere, tarta cu gem de căpşuni reprezintă unul dintre deserturile de la început de vară care nu poate lipsi din meniurile familiei tale.

Ingrediente necesare pentru opt porţii
150 g făină

150 g zahăr

200 g unt

5 albuşuri

1 vârf de cuţit sare

2 plicuri zahăr vanilat

coaja şi zeama de la o lămâie bio

400 g gem de căpşuni

zahăr pudră

Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul la temperatura camerei, albuşurile bătute spumă tare cu sare, apoi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Frămânţi şi dai la frigider aluatul pentru circa o jumătate de oră. Iei trei sferturi din aluat şi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă, tapetată.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu căpşuni şi fistic

Pui un strat generos de gem, nivelezi şi acoperi cu un grilaj făcut din fâşii de aluat.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru o jumătate de oră. O serveşti ornată cu zahăr pudră.

Sursa – clickpentrufemei.ro

Parteneri