• Home
  • Rețete
  • De ce e bine să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți

De ce e bine să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți

cartofi 1

Cartofii sunt unele dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Fie că se găsesc în meniurile restaurantelor, pregătiți sub diverse preparate, pe rafturile magazinelor sau îi pregătești chiar în propria ta bucătărie, există un truc la care trebuie să apelezi dacă vrei să obții cei mai gustoși cartofi.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii corecți pe care trebuie să-i urmezi, atunci când vrei să mănânci cei mai buni cartofi prăjiți, dar și care este rolul oțetului în acest proces de preparare.

Cartofii prăjiți, mult mai buni dac sunt fierți înainte

Da, așa cum bine ai auzit, să speli cartofii înainte de a-i pune la prăjit nu este suficient. Marii bucătari recomandă, înainte de a fi puși la prăjit, fierberea cartofilor în apă, și trucul constă în adăugarea unei cantități de oțet. Acest „secret” este valabil atunci când vrei să pregătești cartofi prăjiți sau piure de cartofi.

Oțetul nu va schimba gustul cartofilor, ci doar textura, ajungând să fie mult mai fragezi în interior și crocanți la exterior.

Înainte de a pune cartofii la prăjit, fierbe-i câteva minute în apă, sare și câteva linguri de oțet alb. Ulterior, se scot afară, se usucă și se feliază. Într-o tigaie se pune o cantitate generoasă de ulei la încins și se lasă la prăjit până în momentul în care devin aurii.

În timpul fierberii, oțetul alb ajută cartofii să devină mult mai fragezi. La rândul ei, sarea nu face altceva decât să elimine excesul de amidon și nu le permite să se lipească unii de alții în timp ce sunt puși la prăjit, în tigaie.

După ce s-au prăjit suficient și au devenit aurii, cartofii se scot și se pune pe un prosop de hârtie pentru a fi absorbit excesul de ulei.

Sursa – click.ro

Parteneri