Dragoş Bucurenci, dat afară dintr-o emisiune de la Realitatea Tv

Dragoş Bucurenci a fost invitat, duminică, la emisiunea „Acasă la Oamenii Realității”, prezentată de Alexandra Păcuraru, dar pentru că a criticat  Biserica Ortodoxă, i s-a cerut în pauza publicitară să părăsească platoul.
În emisiune au mai fost invitaţi Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, un supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, Jean Chelba, tatăl lui Alex – care și-a pierdut viața la Colectiv, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.
„Nu-mi vine să cred că asta s-a întâmplat în România zilelor noastre. În pauza publicitară, Alexandra Păcuraru, prezentatoarea emisiunii «Acasă la oamenii Realității», mi-a cerut să plec din platou pentru că am îndrăznit să-l contrazic pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române și s-o întreb de ce călătorește cu avionul duminica dimineață când credincioșii adevărați merg la slujbă”. a explicat Bucurenci, pe facebook.

El  fusese de fapt invitat pentru o discuție despre un protest anunțat pentru 10 august.
„Din păcate, în loc să vorbim despre miting, emisiunea a început cu un lung solilocviu al d-lui Bănescu din care am aflat că românii pleacă din țară pentru că le e dor de valorile bisericii ortodoxe, pe care se duc să le caute în Occidentul primitor. Când mi-a venit rândul, am povestit că eu știu români care au plecat din pricina valorilor conservatoare promovate de biserica ortodoxă. Intervenția mea a stârnit nu numai mânia firească a d-lui Bănescu, ci și urgia prezentatoarei, care și-a abandonat complet rolul de moderator, exact cum o văzusem în înregistrarea de pe Internet, de care, de altfel, i-am și adus aminte. La un moment dat mi-a spus că am greșit emisiunea, ceea ce era, deja, de domeniul evidenței…”, a scris Dragoș Bucurenci.
La rândul său, Alexandra Păcuraru şi-a motivat gestul, într-o postare pe pagina de socializare.
„I-am cerut domnului Dragoș Bucurenci să părăsească această emisiune pentru că eu m-am simțit jignită. Nu iau partea Bisericii, nu joc rolul nimănui, joc rolul meu. Eu m-am simțit jignită, m-am simțit sfidată. Și dacă asta este credința mea, așa am crescut, acestea sunt valorile mele, vă rog mult, și o fac public, să mă respectați, pentru că eu sunt omul care vorbește prin fapte. Nimeni nu va putea niciodată să mă arate cu degetul că am spus ceva, dar nu am făcut nimic. Așa că respectați-mă, ca să vă respect și eu”, a scris Păcuraru.

Mădălina Stoica, AMPress