AM Press Logo
Muzeul Pietrei

DROB DE CIUPERCI. Un preparat excepțional pe care trebuie să-l încerci

drob ciuperciIngrediente

  • 1 kg de ciuperci champignon (merg foarte bine combinate cu pleurotus sau hribi )
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 5 oua (3 + 2 )
  • 4 fire de ceapa verde
  • 4 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei ,in cazul meu )
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de piper
  • 4 linguri de pesmet
  • seminte albe si negre de susan pentru decor (optional )

Curatam si spalam ciupercile sub jet rapid de apa si le lasam sa se scurga pe un servet de bucatarie.Apoi le tocam marunt ( sau mai mare si dupa ce s-au gatit le putem marunti intr-un robot ) si le punem intr-o tigaie incapatoare cu cele 3 linguri de ulei de masline.Fierbem pana ce scade tot lichidul pe care il lasa.

Dupa ce s-au mai racorit le punem intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate ,3 oua ,sare si piper .Amestecam foarte bine si la final punem pesmetul ,intai 2 linguri,apoi ,daca nu se leaga compozitia mai adaugati inca doua

Acoperim o tava mare de chec ( L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm ) cu harie de copt si punem compozitia,presand-o usor.Batem bine si cele doua oua ramase si le punem deasupra sau puteti infasura compozitia intr-un aluat foietaj pe care il ungeti cu un ou.

Presaram semintele si coacem drobul 40 de minute la 180 ° C pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasati drobul sa se raceasca foarte bine si apoi taiati-l ,feliile vor fi perfecte .Este delicios! Pofta buna!

Sursa – retetefeldefel.ro

Powered by
ns.fm
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!