• Home
  • De la prieteni
  • Dumitru Vișoiu, către Giorgiana Radu-Avramescu: Felicitări! Un succes covârșitor, la care v-ați descurcat de minune

Dumitru Vișoiu, către Giorgiana Radu-Avramescu: Felicitări! Un succes covârșitor, la care v-ați descurcat de minune

Sangeru 85 scaled 1

Spunem adesea că nu trebuie să ținem cont de părerea celor din jur, că ar fi bine să trăim indiferenți la opiniile lor. Și într-o anumită măsură așa facem. Când vine vorba de răutăți gratuite, invidii, etc. Altfel, avem nevoie de confirmarea oamenilor dragi, a prietenilor, cunoscuților.

Prin căsnicia cu Lucian Avramescu am întâlnit mulți oameni deosebiți, prieteni de nădejde, care în timp au devenit – unii dintre ei- și prietenii mei (așa am simțit în multe dintre cazuri).

Pe lângă prețuirea ce le-o port, încerc să culeg de la fiecare acel ceva care-mi lipsește și să-l adaug la evoluția mea ca om. Sunt oameni de la care mereu învăț, iar părerea lor este importantă pentru mine.

Unul dintre acești oameni este Dumitru Vișoiu, sângerean la origini, dar trăitor la Cluj de mulți ani. Ne vizitează de câte ori ajunge la părinți, iar poetului Lucian Avramescu îi poartă o dragoste aparte.

Deși nu i-am cerut acordul (sper să nu se supere!), redau mai jos un mesaj pe care mi l-a trimis la câteva zile după evenimentul din 13 august, de la Muzeul Pietrei. Astfel de aprecieri și încurajări contează enorm pentru mine, și ori de câte ori am îndoieli în ceea ce mă privește, mă întorc la ele, ca la niște rugăciuni.

„Sărut mâna! Cu o întârziere pardonabilă, cauzată de programul ultimelor zile, am reușit, în sfârșit, să vizualizez toate imaginile și live-urile de la evenimentul de vineri. Concluzia: un succes covârșitor, la care v-ați descurcat de minune ca amfitrioni, reușind să faceți un regal de artă și cultură!

Felicitări pentru spontaneitatea și naturalețea cu care ați cuvântat de fiecare dată, nefiind cu nimic mai prejos decât oaspeții cu atâta vechime în domeniu ( mă refer la Marina, apoi Alexandru, prof. Irinel Popescu, etc)!

Familiile de prieteni bucureșteni ce au reușit să ajungă (una dintre ele fiind chiar colegă incipientă de branșă, în chirurgie, cu domnul profesor Popescu) mi-au transmis că s-au simțit excepțional la dumneavoastră, la Sângeru, înconjurați de ospitalitatea și vibrația întregului eveniment. Felicitări încă o dată și mult succes în viitor!

Remarcabilele trăsături de amfitrion cu care domnul Lucian știa atât de bine să își subjuge auditoriul și să țină „în priză” o mare de oameni, sunt pe mâini bune, pentru că sunt sigur că și Luciana este la înălțime!
Multă sănătate dumneavoastră și domnului Lucian și sper să ne revedem cât de curând!”

Dumitru Vișoiu, 17 august 2021

Parteneri