ec. Nicolae Iliescu: Corupții incoruptibili

La un moment dat , coruptia din Romania a fost declarata ca fiind ,,atentat la siguranta nationala” . Binomul PSD-ALDE , ajuns la putere , incearca sa asigure protectie coruptilor si coruptiei , atat celei locale cat si celei centrale . Soros , statul paralel , protocoalele SRI , Klaus Iohannis , opozitia , firmele straine etc reprezinta principalii oponenti ai programului de guvernare si de sprijinire a abuzurilor impotriva imaculatilor politicieni , conform propagandei guvernamentale , trimitand problema coruptiei in plan secundar .
SRI-ul , care si-a permis sa sprijine DNA-ul , a devenit principalul cal de bataie . In mod normal , cei care au incalcat legea ar fi trebuit sa raspunda in fata acesteia , iar institutia , intarita prin eliminarea si trimiterea in judecata a celor care au comis abuzuri , sa-si aduca , in continuare contribuția la prevenirea si sanctionarea cazurilor de coruptie .
Aceeasi problema , a eliminarii persoanelor corupte sau incompetente , se pune si in cazul DNA si in legatura cu judecatorii .
Partidele politice , mai ales cand sunt la guvernare , lupta pentru protectia membrilor de partid acuzati de fapte de coruptie , mai ales daca acestea au si functii importante in ierarhia de partid sau in cea locala sau centrala .
Infractorii , de la orice nivel , chiar daca au diverse dispute , devin uniti cand se pune problema rasunderii in fata legii . Politicienii , cu cat au o functie mai inalta , cu atat sunt mai incoruptibili cand vine vorba de luarea unor masuri care sa intareasca institutiile chemate sa lupte impotriva coruptiei . Coruptii incoruptibili , cand vine vorba de normalizarea legislatiei si a functionarii institutiilor statului , au , deocamdata , majoritatea parlamentara.