Comunicat de presă: ENEL X ÎȘI MENȚINE POZIȚIA DE LIDER PE PIAȚA IRLANDEZĂ DE ECHILIBRARE A REȚELEI PRIN MANAGEMENTUL CONSUMULUI PENTRU PERIOADA 2019-2020

 

Enel X a câștigat o capacitate de 154 MW în resurse de reducere a consumului pentru perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 în cadrul celei mai recente licitații inițiate de EirGrid.
Prin volumul de capacitate câștigat, Enel X deține 36% din piața totală de soluții de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului din Irlanda.

Dublin, 4 februarie 2019 – Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, își menține poziția de lider pe piața irlandeză de echilibrare a rețelei prin managementul consumului în urma câștigării unei capacități de 154 MW în cadrul ultimei licitații inițiate de EirGrid Group, grupul operatorilor sistemelor de transport (Transmission System Operators – TSOs) din Irlanda, în perioada 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020. Compania va gestiona, pe parcursul acestei perioade, 36% din piața totală de soluții de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului din insulă.

Distribuie prietenilor

“Ca urmare a câștigării acestei licitației și în acord cu rolul nostru de lider în furnizarea de resurse de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului, vom continua să contribuim la siguranța și sustenabilitatea furnizării de energie electrică,” a spus Tony Whittle, Director Enel X Irlanda. “Companiile industriale și comerciale joacă un rol din ce în ce mai important în transformarea activă a sistemului de electricitate al insulei. Experiența noastră, dar și înțelegerea complexă a pieței locale de energie electrică, ne permit să susținem afacerile în obținerea de valoare adaugată prin participarea la echilibrarea rețelei prin managementul consumului.”

Perioada de livrare 2019 – 2020 va fi a doua pentru piața irlandeză de capacități și asigură integrarea pieței de energie electrică a Irlandei și a restului Europei într-un nou aranjament al pieței angro, Piața Europeană Integrată a Energiei Electrice (Integrated Single Electricity Market – I-SEM). Aceste schimbări de piață sunt așteptate să genereze noi oportunități pentru tranzacții și comerț dinamic, pentru a facilita o mai bună integrare a surselor de energie regenerabilă în sistem și, în ultimă instanță, pentru a obține o mai eficientă procedură de stabilire a prețurilor energiei electrice în regiune.

Programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului sunt create pentru remunerarea marilor consumatori de energie, precum fabricile, centrele de date și centrele comerciale, astfel încât acestea să-și poată ajusta consumul de energie prin reducerea sau creșterea acestuia, cu scopul stabilizării rețelei. Sistemul irlandez de echilibrare a rețelei prin managementul consumului presupune remunerații acordate utilizatorilor pe tot parcursul anului, pentru disponibilitatea acestora de a răspunde în eventualitatea unei urgențe a rețelei, precum și plăți suplimentare dacă și atunci când reduc cererea de energie electrică din rețea.

Enel X, prin divizia sa locală, a furnizat servicii de echilibrare a rețelelor prin gestiunea consumului în Irlanda încă din 2011 și a devenit lider pe piața de capacități în acest segment încă de la prima licitație inițiată pentru perioada 2018 – 2019.

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Enel X este lider global în domeniul programelor de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, cu o capacitate de peste 6 GW gestionată și distribuită actual în America de Nord și America de Sud, Europa, Asia și Oceania.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Este una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa și se numără printre companiile de top din sectorul energetic din Europa, în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări și are o capacitate instalată netă de producție de energie de peste 89 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2,2 milioane km, are peste 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, gestionează deja unități de producție cu capacitate de aproximativ 43 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie în Europa, America, Africa, Asia și Australia.