Ești amator de ceva picant și cu totul special? Iată reteta pentru o delicatesă – Dulceața de Ardei Iute

Vrei să-și fascinezi amicii, să dai o lecție culinară rară? Dacă îţi doreşti să încerci un preparat inedit, o combinaţie absolut senzaţională, alege dulceaţă de ardei iute roşu şi ardei capia.
Ai nevoie de:
– 900 de grame de ardei iute roşu (curăţat de seminţe şi tăiat)
– 500 de grame de ardei capia (tăiat cubuleţe)
– un litru de oţet de 9 grade
– un kilogram de zahăr.
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe mici, după care într-o cratiţă se amestecă oţetul şi zahărul şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute.
Se adaugă ardeiul iute şi cel capia şi se lasă la fiert la foc mic aproape o oră.
Se aşează dulceaţa în borcane, se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit.
Este delicioasă în combinaţie cu fripturi ori tocăniţe, mai ales dacă sunteţi amatori de picanterii iuţi.

Sursa – Fii sănătos.info