AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Fiicele Regelui Mihai, din nou împreună la sărbătoarea Regalității de pe 10 mai

Foto – Daniel Angelescu

Principesa Maria și Principesa Sofia au fost din nou în prim-plan, alături de Majestatea Sa Margareta, la evenimentele dedicate Zilei Regalității.

Ca în fiecare an, de trei decenii încoace, de când Regele Mihai și familia sa au revenit în țară, românii sărbătoresc Ziua Regalității pe 10 mai, zi celebrată printr-un garden party organizat în frumoasa grădină a Palatului Elisabeta. Și, tot de-atunci, a devenit o tradiție pentru ca doamnele să-și pregătească ținute colorate și pălării elaborate, întocmai ca la Ascot, pentru a onora eticheta regală.

Astfel, după ce fiicele Regelui Mihai – Margareta, Sofia și Maria – și Principele Radu au depus flori la bustul Regelui Mihai I, aflat în Piațeta Regelui de pe Șoseaua Kiseleff, și-au primit invitații la Palatul Elisabeta.f regala 1

Dacă la depunerea de flori, Majestatea Sa Margareta era îmbrăcată în bleumarin și alb, la petrecerea din grădină și-a făcut apariția într-o frumoasă rochie verde-mentă, cu pantofi asortați, pălărie cu boruri largi semnată Ana Istodorescu, geantă în nuanța bronzului, un colier de perle și o pereche de cercei Malvensky, scrie okmagazine.ro.

Și, în timp ce Principesa Maria a rămas în aceeași rochie cu aplicații de dantelă neagră și bej, Principesa Sofia a schimbat compleul alb-galben de la ceremonia de mai înainte cu o rochie bej cu eșarfă bleu și tocă în același nuanțe.

Mai pe seară, cele două surori mai mici ale Custodelui Coroanei au participat și la concertul regal de la Sala Radio, Principesa Maria optând pentru o ținută roșie, iar Principesa Sofia pentru una verde.

Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, la garden party-ul regal au fost prezenți 4.000 de români din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Atmosfera a fost întreținută de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, iar militarii din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale au asigurat garda.f regala

Totodată, la evenimentul de pe peluza Palatului Elisabeta au participat și furnizori regali, care au oferit musafirilor Familiei Regale din produsele companiilor lor. La dispoziția invitaților a fost pus un stand cu cărți regale de la Curtea Veche Publishing.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!